Når netværket ik er der.

Jeg ved godt det her kan blive sådan en varm kartoffel, hvor alle dem som er bedre stillet siger: “Det skulle du ha tænkt på noget før!” Men det ændre ikke på, at jeg/vi langt fra er de eneste, som står med den her udfordring:

Manglende netværk!

For os har det været et gennemgående problem. For hvem er det lige som hjælper, når lokummet brænder, eller man har brug for en aften uden bleer, savl og tegnefilm?

Jeg har selv været en af de der idioter, som tog det som en selvfølge, at det er moren som blir hos det syge barn, eller lige ta til læge/tandlæge/samtale, eller hva der nu end skulle opstå. Jeg havde job og karriere, så det gir jo sig selv! -eller hva?

Det har klart været et af de helt store diskutions-emner, og det har absolut ikke hjulpet på vores hverdag 😒 Der findes heldigvis folk derude, som har forældre, venner eller anden familie, som gang på gang stiller op, når der er brug for hjælp.

Men hos os, var/er der kun os! Og jeg har så absolut ikke gjort min del tidligere😒 Men det handler jo ikke kun om sygdom.. Jeg har kendt Katherina i snart 10 år! Og vi har ikke været ude alene 5 gange i vores tid sammen.. ØV! Måske var det ikke endt som det gjorde, hvis vi havde haft den mulighed. Det gjorde det i hvert fald ikke lettere at pleje vores forhold 😒

Vi har ikke lige et par bedsteforældre, som kan hjælpe et par timer, hvis der f.eks. er bedsteforældredag i institution eller skole, eller hvis man havde brug for en biograf eller resturent aften..

Begge mine forældre er døde, og Katherinas er enten ikke til stede, eller for syg til at hjælpe med noget.


Nu hæver de så pensions alderen, så dem der rent faktisk har deres bedste forældre til at hjælpe, mister måske den mulighed.. For de skal enten selv på arbejde, eller også er de så nedbrudt, at de ikke kan hjælpe, selv hvis de ville 😢

Jeg elsker mine børn, og ja, jeg selv valgt at få dem – Og jeg skal nok gøre hvad jeg kan for dem! Man skal ikke undervurdere, hvor meget lidt hjælp kan betyde..

/Peter

2 comments / Add your comment below

  1. Peter kan kun dig ret, tænker ikke det er fordi I er typerne der ville få passet jeres børn ude hver weekend, for at gå ud. Men et forhold har behov for opmærksomhed og tit går det op i bleer, salv og børne snak hele tiden

  2. Hej Peter og Katherina.
    Vi kender godt til jeres situation. Og selvom mine forældre bor langt væk og mine nye svigerforældre bor tæt på. Kunne mand os godt tænke sig den der følelse med idag kan vi ha far og mor tid uden børn uden bleer og børn. Os på trods af vi selv har valgt at få dem og elsker dem alle hver og en. Vi er en stor familie på 9 (med 7børn). Vi savner ikke kun den der aften ude men os omgang med andre forældre med børn i vores børns alder. Vi kender ik ret mange i vores omgangskreds der har børn og har de så børn bor de langt væk (Lolland eller Kbh). Men jeg tager hatten af for jer, jeg har fulgt jer begge siden starten af de unge mødre og stoppede med at se det da Katherina trak sig ud. Op og ned ture men jeg synes i klarer det super godt så kæmpe knus og skulderklap herfra. 😊 Og forresten så er det nogle dejlige børn i har både dine, mine og vores ❤️

Skriv et svar