“Hun var tykkere end dig mor”

Kære læsere

Her til aften fortalte Alexzander på 6 år, at de har fået en sjov historie læst højt i skolen i dag.

Jeg spurgte hvad der var sjovt ved historien , og han svarede:

“Den handlede om en dame, der var tykkere end dig mor. Hun var meeega tyk, og havde en kæmpe mave fordi hun spiste en masse slik og kage”.

……….Jeg blev lidt stille, og sagde at tykke mennesker ikke er tykke fordi de kun spiser slik og kage. Bagefter sad jeg og spekulerende over, om skolen så også lader børnene læse historier om en meeega tynd dame med fokus på at man kan se hendes knogler, fordi hun kun spiser et æble om dagen?!

Ej vel..

Det er ikke i orden. Jeg hader stereotype konklusioner. Tanken om de kommentarer, som Alex nu ligger i risikogruppen på at skulle hører på fra sine klassekammerater, gør mig lige så ked af det, som når jeg bliver spurgt om jeg er gravid igen.

Og nej. Det er jeg ikke.

Overvægt eller undervægt handler som regel ikke om selve maden, men problematikken som lægger bag den. Fedt at blive sat i bås, som en der lever af slik og kage……

Jeg tog Alex med ud i køkkenet. Åbnede køleskabet, og spurgte hvad han kunne se.

Derefter havde vi en snak omkring mad, og nu kan jeg kun håbe at historien slutter der.

Den gjorde ondt.

/Katherina

Skriv et svar